BLOG

12. 4. 2020 | Tomáš Jukl, Vojtěch Lambert

Ekonomická situace a možné scénáře ve vazbě na marketing

Máme za sebou první měsíc s nákazou Covid 19 v České republice a už třetím týdnem běží karanténní opatření, která se v menší či dost možná větší míře dotkla i vás a vaší firmy. Spousta firem tedy netuší, co se bude dít dál, jaká bude situace a zejména jak bude reagovat trh.

PŘEČÍST ČLÁNEK

18. 11. 2015 | Mgr. Vojtěch Lambert

Nástupnictví v rodinných firmách

Nástupnictví je velmi složitá problematika s mnoha a mnoha úskalími. Ideální stav je nemít nástupce. Nebo mít potomky, kteří nemají o firmu a její řízení zájem.

PŘEČÍST ČLÁNEK

9. 11. 2015 | Mgr. Vojtěch Lambert

Zvyšování výkonnosti firem v praxi

Zvyšování výkonnosti firem, restrukturalizace a projektový management jsou nejčastější služby, které dodáváme majitelům firem či řídícímu managementu. Jedná se o ucelený a komplexní proces změn.

PŘEČÍST ČLÁNEK

27. 2. 2015 | Ing. Vladimír Vokroj

Obchodní NEúspěchy pohledem konzultační firmy

Je to poměrně častý případ. Přicházíme jako
konzultanti do firmy a jako první slyšíme.

PŘEČÍST ČLÁNEK

3. 2. 2015 | Ing. František Lambert

4 zásadní otázky k tématu „Nástupnictví v rodinných firmách“

Po 25 letech od revoluce dochází k první velké vlně předání rodinných firem. Podle celosvětových statistik proces předání firem z generaci na generaci (nástupnictví ve firmách) nepřežije 70% podniků. Předání výkonného řízení však nemusí být problém, pokud je proces správně nastaven již od začátku.

PŘEČÍST ČLÁNEK

28. 1. 2015 | Ing. Vladimír Vokroj

Ohlédnutí za seminářem „Řídím firmu na základě dat, ne domněnek“

Jestli čekáte, že to bude stejná legrace jako když spouštěli pánové Čtvrtníček a Lábus svazový web, tak Vás asi zklamu, zajímavé to ale rozhodně bylo.

PŘEČÍST ČLÁNEK

8. 1. 2015 | Mgr. Vojtěch Lambert

Průzkum LCG:

České firmy na internetu jsou, neumí se ale „zviditelnit“. Více než polovina českých firem zná nástroje online marketingu, drtivá většina je ale neumí správně využívat.

PŘEČÍST ČLÁNEK

25. 10. 2014 | Ing. Vladimír Vokroj

Co lze očekávat od poradenské firmy v 9-ti bodech.

Dlouho jsem stál na straně zákazníka, toho, kdo s poradenskou společností spolupracuje nebo je nucen spolupracovat.

PŘEČÍST ČLÁNEK

9. 10. 2014 | Ing. František Lambert

K čemu je poradenská firma?

Kdyby se mě někdo před dvaceti lety zeptal, zda poradenskou firmu ve společnosti ano nebo ne, s velkou pravděpodobností bych asi odpověděl, že ne.

PŘEČÍST ČLÁNEK

11. 8. 2014 | Ing. Vladimír Vokroj

A co Váš marketing?

Už jste to určitě zažili. Potkáte obchodního partnera, známého, kolegu a mezi řečí padne zásadní otázka. „A co váš marketing?“ Ať už marketing ve své kompetenci máte či nemáte, odpověď se očekává, a to maximálně zasvěcená.

PŘEČÍST ČLÁNEK

27. 5. 2014 | Mgr. Vojtěch Lambert

Jak spočítat hodnotu podniku ve 4 krocích?

Existuje mnoho metod jak si může majitel firmy spočítat hodnotu svého podniku. Nejčastěji je používána metoda diskontovaného cash flow (nebo také discounted cash flow, DCF), které je postaveno na peněžních tocích v budoucnosti společnosti, očištěno o veškeré investice a daně.

PŘEČÍST ČLÁNEK

18. 11. 2013 | Mgr. Vojtěch Lambert

Pět klíčových prvků implementace během restrukturalizace společnosti

Restrukturalizace společností prochází skrze tři hlavní etapy – analýzu, tvorbou strategie a implementací zvolené strategie.

PŘEČÍST ČLÁNEK

10. 10. 2013 | Ing. František Lambert

Snaha osedlat úředního šimla je marná

Stát nemusí přímo pomáhat, stačí, když nebude překážet. V otázce zaměstnávání absolventů to platí stejně. Tak jsem v jedné ze současných diskusí s kandidáty na budoucí politiky poslouchal, jak budou řešit školství, zaměstnanost mladých lidí a pomáhat podnikatelům.

PŘEČÍST ČLÁNEK

12. 8. 2013 | Ing. František Lambert

Healthcare Manager v České republice

Manager zdravotnických zařízení je v České republice téměř neuchopitelný pojem, mystická postava. Jak ho charakterizovat? Typický manager s ekonomicko- manažerským vzděláním nebo doktor?

PŘEČÍST ČLÁNEK

29. 7. 2013 | Vašek Pláteník

Církve si svým mlčením zadělávají na problémy

Politický boj o prosazení zákona o tzv. církevních restitucích byl dlouhý a výrazně rozdělil společnost i politickou reprezentaci.

PŘEČÍST ČLÁNEK

20. 7. 2013 | Ing. František Lambert

Restrukturalizace

Úspěšně dokončených restrukturalizací v Česku není příliš mnoho! Od počátku krize v roce 2008 vzrost počet ročně podaných insolvenčních návrhů v Česku takřka dvojnásobně. Jednou z cest, jak se společnost může před úpadkem zachránit, je restrukturalizace – postup není určen českým právním řádem.

PŘEČÍST ČLÁNEK